Πληροφορίες Αποστολής

                                              

Οι αποστολές των παραγγελιών γίνεται από συνεργαζόμενη εταιρία ταχυμεταφορών (ACS ή ΕΛΤΑ-courier, ανάλογα με την περιοχή)

ΧΡΕΩΣΕΙΣ

 ■ Για αποστολές εντός Ελλάδας:

    •  Χρέωση 3,00€ ανεξαρτήτως βάρους, όγκου δέματος, προορισμού (flat rate) για αγορές μικρότερες των 50,00€
    •  ΔΩΡΕΑΝ για αγορές από 50,00€ και άνω.
   •
  Η υπηρεσία αντικαταβολής χρεώνεται επιπλέον για αγορές κάτω των 25,00€  (χρέωση 2,00€). Από 25,00€ και άνω είναι δωρεάν.

 

(Σημείωση: Σαν αξία αγορών ορίζεται η συνολική αξία των επιλεγέντων ειδών συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Δεν συνυπολογίζονται έξοδα αντικαταβολής.)

Χρόνος & τρόπος παράδοσης. Εξαρτάται από την ημέρα-ώρα παραγγελίας, τον προορισμό και αστάθμητους παράγοντες (καιρός, δρομολόγια πλοίων-αεροπλάνων, έκτακτες καταστάσεις κτλ).

Γενικά ισχύουν τα εξής:

• Μπορείτε να τοποθετήσετε και να ολοκληρώσετε μια παραγγελία οποιαδήποτε μέρα και ώρα εκτός εάν επισημαίνεται το αντίθετο (πχ σε περίπτωση συντήρησης της ιστοσελίδας).

• Οι παραδόσεις από μέρους μας στην εταιρία ταχυμεταφορών γίνονται αυθημερόν για παραγγελίες που έχουν ληφθεί μέχρι ώρας 14:00 και την επομένη εργάσιμη για όσες ληφθούν μετά. Ο courier με τη σειρά του θα σας παραδώσει συνήθως την επόμενη εργάσιμη ημέρα για προορισμούς εντός Αττικής και μεγάλες πόλεις εκτός. Για απομακρυσμένες ή δυσπρόσιτες περιοχές καθώς και για νησιωτικούς προορισμούς ενδέχεται να επιμηκυνθεί ο χρόνος παράδοσης καθότι πολλές φορές εξαρτάται από παράγοντες που προαναφέρθηκαν.
• Σε ορισμένες περιοχές που χαρακτηρίζονται ώς δυσπρόσιτες από τις εταιρείες ταχυμεταφορών, η παραλαβή ενδέχεται να γίνει από τα τοπικά ΕΛΤΑ κατόπιν ειδοποίησης. 
• Γενικά οι εταιρείες courier παραδίδουν από το πρωί ώς αργά το απόγευμα. Η ώρα παράδοσης εξαρτάται από το πρόγραμμα της εταιρείας.
• Αποστολές που δεν έχουν ζητηθεί εντός διαστήματος 2 εβδομάδων επιστρέφονται από τις εταιρείες courier

Οι εταιρείες courier χρεώνουν επιπλέον για ειδικές υπηρεσίες, όπως:
• Επίδοση δέματος συγκεκριμένες ώρες.
• Επίδοση δέματος Σάββατο και αργίες.
Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για το επιπλέον κόστος.

Για αποστολές στην Κύπρο, ασχέτως προορισμού και βάρους:

 

• Για παραγγελίες κάτω των 100€ :       Χρέωση  17,00€  ανεξάρτητα από βάρος ή όγκο δέματος (flat rate).
• Για παραγγελίες από 100€ και άνω:    Χρέωση  10,00€  ανεξάρτητα από βάρος ή όγκο δέματος (flat rate).

Οι αποστολές γίνονται με ΕΛΤΑ courier EMS (αεροπορικώς). 
Ο χρόνος άφιξης στην Κύπρο είναι 1-2 εργάσιμες ημέρες. Ανάλογα με την περιοχή εντός της Κύπρου, ενδέχεται να επιμηκυνθεί ο χρόνος παράδοσης στον παραλήπτη.
(ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν ισχύουν η δωρεάν επιστροφή - αλλαγή  και η αντικαταβολή)

■ Για λοιπές αποστολές εξωτερικού επικοινωνήστε μαζί μας. 

 

Εάν ώς τρόπο πληρωμής έχετε επιλέξει "πληρωμή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό" η παραγγελία θα αποσταλεί αμέσως μετά την επιβεβαίωση της κατάθεσης.

Ευθύνες αποστολής/παραλαβής.

• Κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας είναι σημαντικό να γράψετε σωστά την ακριβή διεύθυνση παράδοσης καθώς και παρατηρήσεις που θα διευκολύνουν τον εντοπισμό σας από τον courier. Γράψτε τα στοιχεία του παραλήπτη σε περίπτωση που δεν θα είστε εσείς. Επιδείξτε στον courier στοιχεία ταυτοποίησης (πχ ταυτότητα) εάν σας ζητηθεί.
Καλό είναι να γράψετε στις παρατηρήσεις αποστολής το όνομα στο κουδούνι, εάν αυτό είναι διαφορετικό από της παραγγελίας. Έτσι βοηθάτε τον courier και αποφεύγετε καθυστερήσεις στην παράδοση.

• Σε περίπτωση χαμένων δεμάτων, υπερβολικής καθυστέρησης και για κάθε λόγο μη υπαιτιότητάς σας έχετε το δικαίωμα, αφού συνεννοηθείτε μαζί μας, να ακυρώσετε την παραγγελία.

• Δεν ευθυνόμαστε για καθυστερήσεις λόγω ανωτέρας βίας (ταραχές, ακραία καιρικά φαινόμενα κτλ).

Στο vikids.gr επιλέγουμε για την παράδοση των παραγγελιών την εταιρεία με την καλύτερη εξυπηρέτηση ανά περιοχή, βάση των στοιχείων που διαθέτουμε. Σε περίπτωση δυσκολίας σχετικά με την παράδοση, όποιας ιδιαιτερότητας της περιοχής σας ή οποιασδήποτε υπόδειξης, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.