Άνοιγμα Μενού

Οργανικό βαμβάκι και παιδικά ρούχα

  • Ποια η διαφορά από το συμβατικό βαμβάκι;

  • Υπάρχει όφελος από τη χρήση του;

Η ζήτηση για οργανικά (ή βιολογικά, αν θέλετε) προϊόντα αυξάνεται ραγδαία σε παγκόσμιο επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Αυτό είναι φυσικό, αφού όλοι επιζητούμε έναν υγιεινότερο τρόπο ζωής με μικρότερη έκθεση σε επιβλαβείς ουσίες.

Το βαμβάκι είναι η πιο διαδεδομένη πρώτη ύλη για την κατασκευή ενδυμάτων, λευκών ειδών κτλ. Έχει αποτυπωθεί στη συνείδηση γενεών ολόκληρων ως το απόλυτα φυσικό, αγνό και υγιεινό υλικό. Είναι όμως έτσι;

Η συμβατική καλλιέργεια βαμβακιού χρησιμοποιεί χημικά λιπάσματα, εντομοκτόνα και παρασιτοκτόνα, γενετικά μεταλλαγμένους σπόρους και όλα αυτά σε εδάφη κορεσμένα από την όλη διαδικασία. Χημικά χρησιμοποιούνται και στον διαχωρισμό των φύλλων όπως και στα κλωστήρια (επεξεργασία και βαφή). Τα υλικά αυτά είναι πολλά και σχεδόν όλα θεωρούνται επιβλαβή ως και καρκινογόνα.

Η καλλιέργεια οργανικού βαμβακιού γίνεται σε εδάφη αποτοξινωμένα – απαιτούνται 3-5 έτη. Δεν χρησιμοποιούνται χημικά λιπάσματα, αλλά οργανικά. Επίσης η καταπολέμηση των παρασίτων, ζιζανίων και εντόμων γίνεται με φυσικές μεθόδους (με τα χέρια, άλλους φυσικούς οργανισμούς κτλ).

Χρησιμοποιώντας παιδικά ρούχα φτιαγμένα από οργανικό βαμβάκι θα παρατηρήσετε ότι αυτό είναι πιο μαλακό και “ραφιναρισμένο”. Αυτό που δεν φαίνεται άμεσα είναι το μακροχρόνιο όφελος για την υγεία, καθότι απαλλαγμένο από όλα τα χημικά της συμβατικής καλλιέργειας, το οργανικό βαμβάκι συμβάλει στην αποφυγή αλλεργιών και δερματικών παθήσεων.

____________

Βλέπετε 1–20 από 62 αποτελέσματα

Very Important Kids logo

Παιδικά Βρεφικά Εφηβικά Ρούχα V.I.Kids

Πλάτωνος 12, 17672, Καλλιθέα

ΔΕΥ - ΤΕΤ - ΣΑΒ: 10:00 με 15:00

ΤΡΙ - ΠΕΜ - ΠΑΡ: 10:00 με 14:00 και 17:00 με 20:30

Τηλ.: 210.95.90.284

Γ.Ε.ΜΗ:  097975103000
Email: info@vikids.gr

Βρεφικά, Παιδικά και Εφηβικά ρούχα online για αγόρια και κορίτσια

Βρείτε μας και στα Κοινωνικά Δίκτυα!

 

preloader